DONDERDAG 11 maart 2021 ONLINE EVENT

Op 11 maart 2021 is er een speciale editie van de Open LocatiedagDitmaal geven wij locaties de kans om organisatoren van meetings & events te laten zien en ervaren hoe een online en/of hybride event er bij hen uitziet. Heeft jouw locatie mogelijkheden voor hybride en online events? Doe dan mee met de Open Locatiedag – Online & Hybride Events!
 

Waarom meedoen aan de Open Locatiedag?

Organisatoren van meetings en events hebben momenteel een grote behoefte aan informatie over de mogelijkheden van online en hybride eventsMet de Open Locatiedag maken we het de opdrachtgever zo makkelijk mogelijk om jouw locatie te vinden, te bekijken en op een heel laagdrempelige manier te ervaren hoe een online of hybride event er bij jou uitziet. Door mee te doen aan dit online event zorg je er niet alleen voor dat je onder de aandacht komt bij potentiële opdrachtgevers, maar kun je meteen laten zien welke expertise je in huis hebt en wat de mogelijkheden zijn. 

Dit zeggen de cijfers:

65%

Uit onderzoek onder 400 organisatoren van meetings  en events blijkt dat 65% in de komende periode een online event organiseert.

1.950%

Het zoekvolume in Google naar ‘livestream studio’s’ is toegenomen met 1.950%;

-59%

Tegelijkertijd nam het zoekvolume in Google naar ‘congreslocaties’ met 59% af en naar ‘evenementenlocaties’ daalde dat zelfs met 73%; 

10%

Het zoekvolume naar livestream studio’s is goed voor 10% van de markt en staat daarmee op plek 3 na evenementenlocaties en vergaderlocaties (vergelijking januari 2020 en oktober 2020); 

1 op de 10

1 op de 10 locaties speelt momenteel in op de behoefte aan online en hybride events.

83%

83% van de opdrachtgevers geeft aan graag een online rondleiding te volgen bij een locatie die online en hybride events aanbiedt;

Hoe werkt de Open Locatiedag? 

Wanneer jouw locatie meedoet aan de Open Locatiedag, kunnen opdrachtgevers zich direct via jouw presentatie op Locaties.nl aanmelden. Heb je nog geen presentatie op Locaties.nl? Meld je dan gerust vrijblijvend aan, dan nemen wij contact met je op over hoe je alsnog kunt deelnemen.  

Op 11 maart krijgen de opdrachtgevers die zich aanmelden voor de Open Locatiedag toegang tot een speciaal portal, met daarin een link naar jouw online rondleiding. Alle deelnemende locaties tonen op deze dag vier keer live of een vooraf opgenomen rondleiding via Zoom. Als je een eigen stream of streamingsplatform hebt waarmee je wilt deelnemen dan staan wij daar ook voor open. Laat het ons even weten en dan kijken wij of dit past. De online rondleidingen vinden plaats om 12:00, 12:30, 13:00 en 13:30 uur en duren ieder 20 minuten. 

Wat laat je zien?

Uit onderzoek onder een grote groep opdrachtgevers blijkt dat zij tijdens de Open Locatiedag inzicht willen krijgen in de volgende zaken 

1. Setting, sfeer en uitstraling

 • Wat ziet het online publiek?
 • Wat zijn de verschillende settings van de studio’s/hybride opstellingen.
 • Wat voegt de locatie toe aan de online beleving?
 • Hoeveel personen kunnen er fysiek (1,5 meter) aanwezig zijn tijdens een hybride event?

2. Techniek en technische ondersteuning

 • Wat is standaard aanwezig? Denk aan (soorten) camera’s, studiolicht, beeldschermen, beeldregie, avspecialisten.  

3. Platformen en streamingdiensten

 • Van welke platformen en streamingdiensten maakt de locatie gebruik? 
 • Welke interactiemogelijkheden zijn er met het online publiek? 
 • Wat is het maximaal aantal online deelnemers? 
 • Welke support geeft de locatie en wat moet ik zelf doen? 
 •  

4. Kosten

 • Wat zijn de gemiddelde kosten van een online event? 
 • Zijn er all-in pakketten en/of aanvullende kosten? 
 • Waar bestaan de kosten uit? 

5. Ervaringen/voorbeelden

 • Hoeveel en welke online en hybride events hebben er al plaatsgevonden op de locatie? 
 • Wat zijn de best practices? 
 • Tips voor invulling van het programma van een online event die eerst fysiek plaats vond.

Hiermee heb je een aantal handvatten voor hoe je jouw rondleidingen zo goed mogelijk kunt aanpakken. Daarnaast sturen we deelnemende locaties de komende tijd verdere instructies, tips en tricks. Laat voor nu zo snel mogelijk weten of jouw locatie mee doet, dan gaan wij van start met de promotiecampagne voor de Open Locatiedag.    

KRACHTEN BUNDELEN

Dit is het moment om als locaties de krachten te bundelen. Aanmelden is kosteloos als je op Locaties.nl of Inspirendelocaties.nl een vermelding hebt. Heb je nog geen presentatie op Locaties.nl? Meld je dan gerust vrijblijvend aan, dan nemen wij contact met je op over hoe je alsnog kunt deelnemen op 11 maart.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Meld je locatie aan

Aanmelden Open Locatiedag

Dit is het moment om als locaties de krachten te bundelen. Meld je kosteloos aan en doe mee aan de Open Locatiedag op 14 mei! 

 

Direct aanmelden