VACATURE: Redacteur High Profile Locaties (40 uur)

Word jij enthousiast van mooie locaties en gave evenementen? En weet jij jouw eigen enthousiasme over te brengen in toffe artikelen, meeslepende reportages en interviews? High Profile Locaties zoekt per direct een jonge en gedreven redacteur!

Wie zijn wij?
High Profile Locaties is een b2b platform in Amsterdam met een passie voor inspirerende en bijzondere locaties voor meetings en events. Wij maken content over de mooiste locaties en maken die gratis beschikbaar voor iedereen die locaties zoekt. Dat doen we met hoogwaardige producten en diensten, onder andere via de websites Locaties.nl, Inspirerendelocaties.nl en GreaterVenues.com, het inspiratieboek LOCATIES, de Open Locatiedag, onderzoeken, interactieve online magazines en sociale media. Onze nieuwssite GreaterVenues.com bereikt maandelijks 15.000 event professionals.

Wat ga jij doen?
Als redacteur voor GreaterVenues.com voorzie je de meetings- en events markt van relevante en inspirerende artikelen over locaties. Aan de hand van onze eigen onderzoeken en locatiekennis breng je de ontwikkelingen binnen de evenementenbranche in kaart. Je moet wel houden van veel afwisseling in je werk: de ene dag schrijf je een reportage over een nieuw te openen locatie; de volgende dag werk je een plan uit om een bestaande locatie beter onder de aandacht te brengen in een reeks branded content artikelen, of misschien duik je wel in de cijfers van een onderzoek om een scherpe analyse over de markt te schrijven. Als jij het wilt maken, dan ben je daar volledig vrij in.

Als redacteur heb je niet alleen een scherpe pen, maar ben je ook creatief in het bedenken van onderwerpen en ben je thuis in de verschillende vertelvormen. Korte nieuwsberichten, interviews, reportages of analyses, jij weet ze op een originele manier te brengen. Daarnaast vind je het leuk om niet alleen teksten te schrijven, maar houd je je ook bezig met de opmaak van de artikelen en van speciale interactieve magazines en onderzoeken. Kan je video’s of podcasts maken, of wil je dat leren? Je hebt alle ruimte om je hierin te ontwikkelen.

Natuurlijk zorg je dat jij als eerste op de nieuwste locaties komt. Je bent namelijk niet alleen bezig met het produceren van content, maar je bent ook geregeld ons gezicht naar buiten. Je bezoekt openingen van locaties, relatie-events, netwerkborrels, beurzen en congressen en bouwt zo je eigen netwerk op binnen de dynamische wereld van evenementen.

Wie ben jij?
– Je hebt een afgeronde journalistieke opleiding en hebt aantoonbaar ervaring in de journalistiek;
– Je schrijft foutloos, creatief en enthousiast;
– Je hebt een uitstekend gevoel voor nieuws en ziet direct welke onderwerpen interessant zijn en welke niet;
– Je vindt het leuk om een mix van eigen nieuws en branded content te maken. Uiteraard ben je altijd kritisch op de inhoud en kwaliteit.
– Je bent een goede planner. Je hebt altijd overzicht over jouw taken en houdt de deadlines in zicht;
– Je weet hoe je sociale media kunt inzetten om jouw content onder de aandacht te brengen;
– Je vindt het leuk om een netwerk op te bouwen binnen de evenementenbranche;
– Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
– Je beschikt over een rijbewijs

Wat bieden wij jou?
• Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
• De kans om je te ontwikkelen in online journalistiek, met tekst, video en podcasts: je krijgt alle ruimte om je talenten te ontplooien. Jouw ambities bepalen jouw persoonlijke ontwikkeling.
• Fijne onderlinge sfeer in een ambitieus, jong team
• Marktconform salaris
• Reiskostenvergoeding

Enthousiast over deze vacature?

Ben jij positief ingesteld, lekker fanatiek, doelgericht, heb je gevoel voor humor en houd je er van net dat stapje extra te doen, dan ontvangen wij graag je CV met een motivatie. Mail je sollicitatiebrief met CV voor 18 april naar hoofdredacteur Daniël Verheij: Daniel.Verheij@locaties.nl, of bel voor vragen naar 06-38633312.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.